1/7
  • Facebook
  • Pinterest

ANTAS FLAT

Undo, and Redo the Original

 

The Antas Flat design aims to return the typology its original charm and architectural characteristics, adapting it to the contemporary lifestyle of a young couple.

Through the apartment’s life, successive amendments were replacing and changing the space materiality, nullifying the initial character of the apartment, which pointedly marked the 60’s in Oporto. The current design reintroduces the original pavements and finishings, keeps the high ceilings without plasterboards for lighting infrastructures, and retains the private rooms original form.

The great transformation occurs in the social area, by the elimination of a small room between the kitchen and the living room, fostering a free dialogue between the two areas and improving daylight on the most central areas of the apartment.

Photography: Ana Stella | Vítor Leal Barros

WHAT

Antas Flat

WHERE

Porto, PT

WHEN

October 2017

STATUS

built

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2020 VÍTOR LEAL BARROS ARCHITECTURE. PORTO. PORTUGAL